Duurzaam groeien op toplocatie langs A20

Duurzaam groeien

Ze zitten inmiddels alweer een jaar op hun nieuwe locatie en H.Z. Logistics-directeuren Audrey de Vette-Zuiderwijk en Barry Zuiderwijk genieten nog elke dag van deze ‘topplek’. Het nieuwe pand, direct langs de A20, is niet alleen vele malen groter, het is ook veel comfortabeler en duurzamer. Het is bovendien een locatie die ruimte laat voor verdere groei. “We hebben niet de ambitie om de grootste logistieke dienstverlener van Nederland te worden, maar we drukken zeker niet op het rempedaal.”

Tot eind mei 2023 was H.Z. Logistics gevestigd aan de Burgemeester Van Doornlaan in De Lier.
De voortvarende groei van het transportbedrijf was al in 2017 aanleiding om een kavel te kopen op Honderdland. “Dit is voor ons de perfecte locatie”, vindt Barry. “We wilden per se in Westland blijven en van hieruit zit je vrijwel direct op de snelweg en ben je in no-time bij de ferry naar Engeland.”

Prachtig chauffeursverblijf

De nieuwe locatie van H.Z. Logistics beslaat vier hectare en biedt onder meer ruimte aan een crossdockcentrum van circa 12.000 m2 met 32 docks, een warehouse van ruim 10.000 m2 en een moderne garage en wasstraat van 2.000 mvoor de eigen trucks en voor vrachtwagens, maar ook campers, bussen en bedrijfsbusjes van anderen. Audrey: “We hebben hier ook veel meer eigen parkeerplaatsen voor onze vrachtwagens, terwijl we ze in De Lier nog nauwelijks kwijt konden.” Ze vertelt met een brede lach dat Barry en zij geen dag spijt hebben gehad van de verhuizing naar Maasdijk. Ook medewerkers komen met nog meer plezier naar het werk. “Dat begint al met het feit dat ze dankzij het parkeerdek niet meer hoeven te vechten om een parkeerplek. 

Om voorbereid te zijn op mogelijke netcongestie, overbelasting van het elektriciteitsnet, heeft H.Z. Logistics onlangs een
intentie­overeenkomst gesloten voor de oprichting van een energie­collectief’

Maar we hebben bijvoorbeeld nu ook veel fijnere werkplekken en meerdere kantines. En voor de chauffeurs hebben we echt een prachtig en zeer ruim chauffeursverblijf gerealiseerd. Hier kunnen ze zelf koken, lekker tv kijken, een kaartje leggen, rustig bellen met het thuisfront en douchen. En we hebben zelfs een professionele wasserette waar zij hun kleding kunnen wassen.”

Goede naam

De groei van het bedrijf was aanleiding voor de verhuizing van De Lier naar Maasdijk. De nieuwe locatie is gekocht en ingericht ‘op de groei’ en dat is maar goed ook. “Ja, we groeien nog steeds”, beaamt Audrey. “Waar we vroeger vooral groter werden door overnames, zetten wij nu echt in op autonome groei. Veel van onze klanten worden groter en wij groeien mee. En omdat we nu in een lekker ruim jasje zitten, hoeven we niet op de rem te trappen.” Ze weet wel waarom klanten graag voor H.Z. Logistics kiezen.
Dat is te danken aan onder meer de schaalgrootte, de hoeveelheid landen die het bedrijf bedient en de kwaliteit van de dienstverlening. “We hebben een goede naam in de retailsector en staan erom bekend dat we goed op tijd leveren, flexibel zijn en eigenlijk nooit nee zeggen.”

Energiecollectief

Duurzaamheid was een belangrijk issue bij de nieuwbouw. Het crossdockcentrum heeft het certificaat BREEAM Excellent en dat betekent dat het een zeer hoge duurzaamheidsprestatie heeft.
Barry: “We zijn hier van het gas af en hebben bijvoorbeeld geïnvesteerd in ledverlichting, vloerverwarming en ruim tweeduizend zonnepanelen.” Om voorbereid te zijn op mogelijke netcongestie, overbelasting van het elektriciteitsnet, heeft H.Z. Logistics onlangs een intentieovereenkomst gesloten voor de oprichting van een energiecollectief. “16 bedrijven op Honderdland en netbeheerder Westland Infra slaan de handen ineen om de capaciteit op het lokale energienet slimmer te verdelen. We willen door deze samenwerking voorkomen dat we de opgewekte energie met zonnepanelen niet kunnen terugleveren. Bovendien realiseren we zo gezamenlijk meer capaciteit om in de toekomst eventueel elektrische trucks op te laden.”

kijk verder op:  https://boeminwestland.nl/

Delen: