Situatie in Oekraïne

Situatie in Oekraïne

Mogen wij u voorstellen aan ons Team van H.Z. Transport Polen Sp z.o.o. (Een foto van enkele maanden geleden) Als moederbedrijf hebben we grote bewondering voor dit team hoe zij omgaan met de gehele situatie in Oekraïne. Bij ons bedrijf waren ongeveer 240 chauffeurs met de Oekraïense nationaliteit in dienst. Waren, omdat een groot deel van de chauffeurs de ongelooflijke moedige beslissing nam om naar hun thuisland te vertrekken en in de oorlog te vechten. Voor het kantoorpersoneel in onze Poolse vestiging waren het zeer moeilijke dagen. Om in deze situatie afscheid te nemen van uw medewerkers, niet wetende of ze ooit zullen terugkeren of zelfs zullen overleven. Maar zo trots, de chauffeurs zijn zo dapper om hun thuisland te dienen.

Ons bedrijf stond voor de uitdaging om het transport van vluchtelingen van de Oekraïense grens naar Kamienica te organiseren. Ons team in Polen regelde een hostel in Kamienica voor de families van onze Oekraïense chauffeurs voor een veilige verblijfplaats. Hier kunnen ze bijkomen van wat ze de dagen ervoor hebben moeten doorstaan ​​en beslissen hoe ze verder gaan. Sommigen van hen reizen verder naar gezinnen in andere delen van Polen. Sommigen moeten voor een onbekende periode blijven. Hygiënische materialen en eerste levensbehoeften en zelfs een zorgverzekering wordt voor hen geregeld.

En last but not least stond ons team in Polen voor de enorme uitdaging; Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dat betekende de jaarlijkse uitdaging om een ​​enorme hoeveelheid planten en bloemen te leveren aan hubs in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Ondanks een groot tekort aan chauffeurs is het toch gelukt. Elk jaar is dit een uitdaging, maar dit jaar voelde het als een marathon die ze met succes hebben afgelegd.

Vooral op deze dag gaan onze gedachten uit naar de echtgenotes van onze dappere chauffeurs die vechten in Oekraïne. De dames in het hostel kregen vandaag een doos chocola en bloemen om ze in ieder geval een paar seconden te laten lachen…

Delen: